Boris Johnson i kæmpebrøler

Afvist ved sit lokale valgsted

Udgivet Opdateret

Boris Johnson, Storbritanniens tidligere premierminister, der i sin tid indførte reglen om, at man skal fremvise billed-id, når man stemmer, er torsdag blevet afvist ved sit lokale valgsted, fordi han havde glemt sit billed-id.

Det skriver flere britiske medier samt nyhedsbureauerne Reuters og PA.

Miseren fandt sted under lokalvalget i England og Wales.

Flere britiske medier skriver, at Johnson blev afvist ved et valgsted i det sydengelske område Oxfordshire, da han forsøgte at stemme.

BEkræfter

En talsmand for ekspremierministeren bekræfter, at Boris Johnson havde glemt at medbringe sit billed-id, men fastslår, at det senere lykkedes ham at stemme, og at han stemte på en konservativ kandidat.

Det er det andet lokalvalg i England og Wales, hvor man skal fremvise billed-id for at stemme.

Indtil sidste år har reglen været, at man skulle oplyse sit fulde navn og sin adresse for at få lov til at gå i stemmeboksen.

Indførte selv reglen

Det var sågar Johnsons egen regering, som indførte reglen med, at man skal fremvise billed-id for at stemme. 

Det skete ifølge ham selv for at få sat en stopper for valgsvindel.

- Jeg synes ikke, det er urimeligt at bede førstegangsvælgere om at fremvise en eller anden form for bevis for, hvem man er, sagde Johnson, da reglerne var til debat i 2022.

Storbritanniens valgkommission konkluderede efter lokalvalget i 2023, at 14.000 blev nægtet adgang til at stemme, fordi de ikke kunne fremvise billed-id ved deres valgsteder.

Boris Johnson glemte sit billed-id, da han skulle stemme ved Englands og Wales' lokalvalg torsdag. (Arkivfoto).

Gik af efter skandale

Boris Johnson var premierminister for Storbritannien fra 2019 til 2022.

I efteråret 2022 gik han af, efter at det kom frem, at han havde holdt fester i sin embedsbolig, mens hans regering havde indført nedlukning og begrænset bevægelsesfrihed i England på grund af coronapandemien.

Han blev i første omgang siddende som medlem af det britiske parlament, men opgav senere sit mandat, da en rapport fra et udvalg i Underhuset konkluderede, at han havde løjet om sagen fra talerstolen.

Powered by Labrador CMS